Over Modern Monk

Modern Monk is tot leven gebracht door Maurits Chapot (44). 

Maurits is in 2002 begonnen met mediteren bij Stefan Wils van Shu'em Shamanic Healing in Amsterdam, waar hij in 2004 de opleiding tot Shamanic Healer heeft afgerond. Sindsdien is hij als sjamaan werkzaam geweest. Meditatie heeft in deze periode definitief een einde gemaakt aan een depressie.

In 2005 en 2006 heeft Maurits de wereld rondgereisd en daarbij veel heilige plekken bezocht in oa. Tibet, Nepal en India. Na deze reizen heeft hij zes jaar een succesvolle eigen onderneming in de woninginrichting branche geleid. Gedurende deze periode is Maurits blijven mediteren onder begeleiding van Veronique van Erp van Tara Clinic. Tijdens zijn werkzame periode als ondernemer heeft hij uitgebreid kennis mogen maken met de bijbehorende verschijnselen als overspanning en burnout.

Medio 2012 kwam de aandrang om meditatie lessen en -sessies te geven sterk weer boven. Daarom heeft Maurits het besluit genomen om zijn zaak uit te verkopen. Aansluitend heeft hij tijdens een verblijf bij de monniken in Wat Arun Bangkok Thailand zijn derde leraar ontmoet, dhr. Hartanto Gunawan van de Community Learning Center Rajawararam. Onder zijn supervisie heeft Maurits zich de kennis van de daadwerkelijke leer van Boeddha, evenals de kracht van het trainen van mentale discipline eigen gemaakt.

De combinatie van beoefening van mentale discipline, het loslaten van de illusie van een 'zelf' en dagelijkse meditatie heeft geresulteerd in een nieuwe manier van omgaan met stress.

Maurits heeft de opleiding Regressie- & Reïncarnatietherapie bij het Tasso Instituut gevolgd. De nadruk van regressietherapie ligt op het verwerken van (traumatische) ervaringen uit het verleden. Dit is een essentiële aanvulling op het Boeddhistische loslaten.

Naast zijn werkzaamheden bij Modern Monk, ontwerpt en ontwikkelt Maurits websites en webwinkels.