Sjamanisme

Sjamanistische meditatietechnieken behoren tot de oudste ter wereld. Op alle continenten hadden samenlevingen hun eigen vorm van sjamanisme. Kern van het sjamanisme is de veronderstelling dat de zichtbare wereld van elk mens wordt beïnvloed door onzichtbare krachten en energieën. De sjamaan maakt op emotioneel niveau contact met deze energieën. Om deze tastbaarder te maken worden ze vaak gevisualiseerd als krachtdieren of helpers. Het zijn dezelfde energieën die elk mens in de programmeringen van zijn onderbewustzijn (soul) meedraagt. De combinatie van het onderbewustzijn van alle mensen samen vormt het collectieve onderbewustzijn van onze samenleving.

Het onderbewustzijn bepaalt grotendeels het leven van de mens. Het normale bewustzijn legt de nadruk op denken, het onderbewustzijn de nadruk op voelen. Met de kracht van je mind kun je jezelf bewust een andere richting opsturen, echter kost dat veel energie als er conflict optreedt met de stroom van je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is voor veel mensen onbekend terrein. Om soul in goede harmonie te brengen met body, mind en spirit is het zaak deze te onderzoeken en te leren kennen.

Soul verbinding

Je eigen onderbewustzijn en bijbehorende emoties zijn gebaseerd op eerdere ervaringen in het leven. Voor een groot deel zullen deze herinneringen gebaseerd zijn op contact met andere mensen. Negatieve interactie met andere mensen kan schade toebrengen aan jouw onderbewustzijn. Sommige mensen nemen bijvoorbeeld veel energie van een ander, om een gat in hun eigen soul te vullen. Zolang je je hier niet bewust van bent zal dit proces blijven continueren. In een sjamanistische trancesessie ben je half bewust en half onbewust van wat er verschijnt. Zodra je gezien en gevoeld hebt wat er met je energie gebeurt, kun je ervoor zorgen dat het in de toekomst niet meer voorkomt. De sjamaan kan je op weg helpen door zijn aandacht te richten op de afnemer en de externe energie op dat moment uit jouw systeem te verwijderen.

Soul retrieval

Bij het incarneren op aarde neem je een groot deel van je zielsenergie mee. Een deel ervan blijft achter, daarnaast kun je delen van je zielsenergie verloren zijn in vorige levens. De sjamaan kan tijdens de sessie via jouw energie contact maken met deze 'vergeten' zielendelen. Doordat jij ook deelt in dit contact kun je putten uit een nieuwe bron van kracht, die je kan helpen je huidige problemen te overwinnen. Hierbij komt een helend energieveld tot stand. Het is van belang het contact met dit deel ook na de sessie zo sterk mogelijk te houden.

Resetmeditatie

Sommige problemen zijn alleen op soulniveau op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld als volwassene bang zijn voor water omdat je als kind in het zwembad bent gevallen. Zelfs als je weet dat dit de oorzaak is geweest, ben je er steeds bang voor. De sjamaan maakt tijdens een sessie contact met je onderbewustzijn, ervaart en voelt daarbij wat er speelt. Zonder in detail te kijken kan de sjamaan op emotioneel niveau meedelen in pijn, angst en verdriet. Op het moment dat de sjamaan deelt in deze negatieve emoties kom je in de gelegenheid om ze zelf aan te gaan, te verwerken en los te laten. Tijdens de sessie kan een herinnering op emotioneel niveau opnieuw ervaren worden, echter dit keer objectiever in een krachtige positieve omgeving. Dit zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat en bevrijding plaatsvindt van de angst van de eerste ervaring, waardoor de herinnering wordt gereset. De eerstvolgende keer dat je in dezelfde situatie terechtkomt krijg je een nieuwe kans om een positieve herinnering aan te maken. Deze wordt vervolgens opgeslagen en de angst zal verdwenen zijn.

Shu’em Shamanic Healing

De techniek die Modern Monk gebruikt is gebaseerd op een methode die is ontwikkeld door Frédéric Antonious (1946). Na zijn studie in Leiden heeft hij negen jaar in het Midden Oosten gewoond, sprak de taal en leefde als één van hen. Ter plekke heeft hij sjamanistische technieken geleerd om hogere staten van bewustzijn te bereiken.

Eenmaal terug in Europa is Frédéric Antonious in 1980 in contact gekomen met een Soefi meester, bij wie hij 13 jaar in de leer is geweest. Gedurende deze periode heeft hij tevens als sjamaan gewerkt. In 1993 kwam de roeping om zelf meester te worden. Zijn methode werd Shu’em Shamanic Healing en combineert technieken uit het Soefisme en het Sjamanisme, echter volledig aangepast aan onze Westerse kijk op de wereld. Tegenwoordig doceert hij voornamelijk Trancendental Living.

Stefan Wils is in 1993 leerling van Frédéric Antonious geworden. Na een initiatieperiode werd hij al snel zelf werkzaam als sjamaan en heeft sindsdien duizenden patiënten ontvangen. Vanaf 2001 is hij de opleiding Shu’em Shamanic Healing gestart in Amsterdam. Tegenwoordig woont hij in Spanje en heeft hij zich toegelegd op het geven van online healingsessies. Zijn ervaring is dat voor soul communicatie en healing de afstand niet uitmaakt.

Meditatietechniek

De Shu’em sjamanistische meditatietechniek maakt gebruik van drum, ratel en chanting. Het monotone geluid van deze instrumenten zorgt ervoor dat je makkelijker in de trancestaat geraakt. De periodes van klank worden afgewisseld door periodes van stilte.